Хранене според зодията

Зодиакът предлага разумни диети, които ще ни спестят оправданията за излишните килограми със заетост, генетична обремененост и отлагания. Помага ни да определим и кой ден от седмицата е подходящ за разтоварваща диета.

Огнените знаци (Овен, Лъв, Стрелец) е правилно да се придържат към лека закуска и вечеря и нормален обяд. Подходящо време за специални диети е новолунието.

Овен
Минералът, съответстващ на знака е калиев фосфат. Съдържа се в по-големи количества в лимоните, орехите, зелените салати, цвеклото.
За разтоварващ ден е подходящ вторник.

Лъв
Зодиакалният минерал е магнезиев сулфат, който се съдържа в ябълки, сливи, орехи.
Добър ден за разтоварваща диета е неделята.

Стрелец
Минерал на зодията е силициевият двуокис. Повишено му е съдържанието в ориза, зеленчуците, бобовите растения. Подходящ за разтоварващ ден е четвъртък.

Земните знаци (Телец, Дева, Козирог) следва да разпределят равномерно храната си през деня. За диети е подходяща последната четвърт на Луната.

Телец
Зодиакалният минерал е калциев сулфат. Съдържа се в повишени количества в зелето, тиквичките, спанака. Подходящ за разтоварващ ден е петъкът.

Дева
Минерал според зодията е сернистият калий. Препоръчителните храни са черния хляб, кашкавала, цикорията. За диета е подходяща срядата.

Козирог
Минералът е фосфорист калций. Препоръчителните храни са леща, яйца, зеле, моркови.
Подходящ ден за разтоварваща диета е събота.

Въздушните знаци (Близнаци, Везни, Водолей) е правилно да се хранят добре сутрин, а след залез слънце да избягват да консумират каквато и да било храна. Доброто време за ефективни диети е третата четвърт на Луната.

Близнаци
Калиев хлорид е зодиакалния минерал. Той влиза в състава на граха, сливите, прасковите, кайсиите, царевицата. Срядата е подходящ ден за диетично хранене.

Везни
Минералът, съответстващ на зодията, е фосфористият натрий. В менюто ви е добре да присъстват редовно моркови, стафиди, ябълки.
Разтоварващ ден е петък.

Водолей
Хлористият натрий е зодиакалния минерал. Съдържа се в по-големи количества в зеле, моркови, риба. Съботата е подходящия ден за разтоварващи диети.

Водните знаци (Рак, Скорпион, Риби) могат да си позволят редуване на обилно хранене и пълно гладуване – по правило такъв режим не може да ги затрудни.

Рак
Зодиакалният минерал е калциевият хлорид.Съдържа се в сиренето, в яйцата, в ръжения хляб. Понеделник е добър за разтоварващ ден.

Скорпион
Сернист калций е зодиакалният минерал. Подходящи храни са млечните продукти, зелето, репичките. Вторник е препоръчителен за разтоварващи диети.

Риби
Минералът е фосфорист натрий. Препоръчителни са морските продукти както и орехи и стафиди. За разтоварващ ден е подходящо да се избере четвъртък.

 

Leave a Reply

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>