Вкусно кремче

Продукти:
3 яйца
0,5 л. прясно мляко 0,1%
подсладител на вкус
1 коф. кисело мляко 0,1%
1 кутийка „Екскуиза фитлайн 0,2%“
2 пак. желатин
малко нес кафе /по желание, за разнообразие/
1 капсулка ванилия

Начин на приготвяне:
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците и прясното мляко се разбиват добре, прецеждат се и се слагат на котлона, на слаб огън, при непрекъснато бъркане да се посгъсти. Като се свали от котлона, се добавя подсладителя и 1/2 от ванилията, разбърква се и се оставя да изстине напълно.
Киселото мляко и „Екскуизата“ се разбиват с пасатор на пухкава смес, добавя се малко подсладител и останалата ванилия. Белтъците се разбиват с 2-3 капки оцет на твърд сняг. Желатинът, предварително накиснат с малко студена вода, се разтваря на водна баня.
Изстиналото кремче със жълтъците се добавя към разбитото кисело мляко, като се бърка до получаване на еднородна смес. Добавя се разтворения желатин и се разбива с пасатора, за да не стане на топчета. Сместа се разделя на 2 части и към половината се слага малко нес кафе. Към двете смеси се добавят внимателно по равно количество от разбитите белтъци. Разпределя се в купички, като се сипва и от двата крема. Оставя се за около 40 мин. в хладилник.

 

Leave a Reply

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>